Към избори за Европейски парламент през 2024 г.“ е темата на

...
Към избори за Европейски парламент през 2024 г.“ е темата на
Коментари Харесай

`АЛДЕ организира в София среща на тема `Към избори за Европейски парламент през 2024 г.“

„ Към избори за Европейски парламент през 2024 година “ е тематиката на идната среща, проведена от групата на европейските либерали АЛДЕ, която ще се организира в Дома на Европа в София. Дискусията по въпроси, свързани с цялостната интеграция на страните и разширението на Европейския съюз, и ще бъде открита от българският евродепутат и водач на партията Илхан Кючюк.

Събитието на европейските либерали в София се организира на фона на плануваният за гласоподаване от Европейския парламент Доклад за напредъка на Северна Македония към Европейския съюз. Текстовете в отчета резонираха мощно в българското обществено-политическо пространство, а докладчикът по тематиката българският евродепутат Илхан Кючюк беше подложен на критика по тази причина, че отчетът е прекомерно безкритичен към Скопие и не отразява нарушаването на правата на българите в Северна Македония.

Кючюк е изискал публично отсрочване на гласуването на отчета, планувано за края на месец юни, заради „ сензитивната политическа обстановка в Северна Македония и продължаващия развой по промените на конституцията, измежду които е и включването на българите и гарантирането на техните права “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР